Auto op afbetaling

pexels-albin-berlin-919073

Inhoudsopgave

Waar kan je een auto kopen op afbetaling?

Het gebeurt steeds vaker en steeds meer: privé wordt er in Nederland ook steeds vaker een auto op afbetaling gekocht. Betaalvarianten die hier op lijken komen ook steeds vaker voor. Denk daarbij aan het leasen of zelfs huren van een auto. Het is natuurlijk ook niet zomaar iets. Een auto is en blijft een flinke uitgave. Zo is het niet vreemd dat steeds meer autobedrijven de mogelijkheid bieden om een auto op afbetaling te kopen. Het zijn niet alleen autoleasebedrijven die deze betaalmogelijkheid stimuleren. Ook banken bieden deze financieringsmogelijkheden aan. Partijen als ABN AMRO , JUSTLEASE en ACTIVALEASE doen dit eenvoudig online. Vaak is de grotere autodealer ook in staat om een auto op afbetaling te verkopen.

Welke type auto’s kan je op afbetaling kopen?

In feite zijn alle type auto’s beschikbaar om op afbetaling te kopen. Het is sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren waar jij uiteindelijk voor kiezen zal. Zo is het belangrijk dat je allereerst de keuze te zal maken of je een nieuwe of een tweedehands auto op afbetaling wil kopen. Het spreekt voor zich dat gloednieuwe auto’s fors duurder zijn dan wanneer je kiest voor een tweedehandse auto op afbetaling. Lees hier meer over het kopen op afbetaling.

Wat zijn de populairste auto merken?

De populairste 5 automerken van dit moment zijn de Volkswagen Golf, Volkswagen Polo, BMW 3-serie, Opel Astra en de Ford Focus. Deze merken en type auto’s zijn de meest verkochte type auto’s in Nederland. Al deze type auto’s zijn dan ook beschikbaar om op afbetaling te kopen. Naast deze type auto’s zijn er natuurlijk veel andere merken die beschikbaar zijn. Dit maakt het kiezen voor een auto merk voor veel mensen extra uitdagend. Het komt meer dan eens voor dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Daarbij gebruiken veel merken auto’s weer onderdelen van andere merken. Het is belangrijk om dit in overweging te nemen. Want wist je bijvoorbeel al dat Skoda in veel gevallen de motoren van de Golf en Polo onder de motorkap heeft liggen? Wanneer je je hierin gaat verdiepen kan het maar zo zijn dat je niet kiest voor de populairste merk auto maar juist voor een minder populair type auto maar wel met de beste onderdelen.

Waarom een auto betalen in termijnen?

Het is en blijft een stevige uitgave. Een paar duizend euro voor een auto is niet meer dan normaal. Wat moet je als je niet het geld beschikbaar op je spaarrekening hebt als je wel een nieuwe auto nodig hebt? Juist dan is het goed om je te verdiepen in de mogelijkheden om een auto op afbetaling te kopen. Bij deze opzet los je per maand een deel van je lening af. Op deze manier blijf jezelf eigenaar van de auto. Je hebt immers een lening afgesloten die je per maand terugbetaald. Zo ben je altijd in de mogelijkheid om de auto te verkopen en zit je dus ook nog eens figuurlijk aan het stuur.

Hoe werkt een auto betalen in termijnen?

Zoals al eerder besproken is het kopen van een auto op afbetaling vrij eenvoudig. Dit komt door het feit dat praktisch alle merken en type auto’s op afbetling te koop zijn. Het is daarom van groot belang dat je allereerst verdiept in de verschillende mogelijkheden die er zijn. Er zijn grof gezegd ongeveer twee mogelijkheden om een dergelijke constructie aan te gaan bij de autobedrijven. Hier spreken we vaak over Financial lease en Private lease. Bij financial lease ben je na de betaling van de laatste termijn daadwerkelijk eigenaar. In tegenstelling tot Private Lease werkt dit weer net even anders. Met deze variant ben je na betaling van je laatste termijn geen eigenaar van de auto. In de meeste gevallen krijg je dan wel een aanbod van de autodealer om de auto over te nemen tegen een vriendelijke prijs. Maar het is belangrijk om te beseffen dat je bij deze variant dus eigenlijk geen ‘koop op afbetaling’ doet want je bezit de auto dus niet na betaling van de laatste termijn.

Wat zijn de kosten van een auto kopen op afbetaling?

De kosten van een auto op afbetaling kopen zijn sterk afhankelijk van je eerder gemaakte keuzes. Kies je voor Private lease van een occassion of toch voor Financial lease van een gloednieuwe auto. Zo kan je stellen dat Private lease een soort all-inclusive contract is. Je betaalt dan een bedrag waarmee je zeker bent dat alle extra kosten voor onderhoud, diefstal of andere slijtage inclusief jouw contract zit. Zo weet je exact waar je aan toe bent. Financial lease werkt net weer anders. Bij deze variant betaal je zelf voor de extra bijkomende kosten. Dit kan natuurlijk flink in de papieren lopen alleen betaal je dan wel pas op het moment dat er ook iets gebeurt. Bij benadering kan je stellen dat Private lease over het algemeen 30% duurder is dan Financial lease.

Kan ik een auto kopen op afbetaling zonder BKR check?

Het is niet mogelijk om een auto op afbetaling te kopen zonder BKR registratie of BKR check. Dit is eigenlijk helemaal niet erg. Want wanneer je een positieve registratie bij BKR hebt zal niets je in de weg staan om een auto op afbetaling te kopen. Het kan pas vervelend worden als deze registratie negatief wordt door eventuele betalingsachterstanden. Daarom is het belangrijk om van te voren goed te beoordelen of je de auto kan bekostigen.

Kan ik een auto in3 betalen?

Een auto betalen in3 termijnen is vooralsnog niet mogelijk. Ondanks de grote groei in het aantal producten welke door middel in3 aangekocht worden. Is de waarde van de auto wellicht nog te hoog.