Keuken op afbetaling

pexels-rene-asmussen-1358900 (1)

De beste leveranciers voor keukens op afbetaling

Inhoudsopgave

Welke Bedrijfen verkopen keukens op afbetaling?

Wanneer je tot de conclusie bent gekomen om een keuken op afbetaling te kopen is het waardevol om een overzicht te maken met bedrijven die deze service aanbieden. Deze service: een keuken op afbetaling, wordt door steeds meer bedrijven aangeboden. Dit is goed voor de marktwerking waardoor je scherpere prijzen en meer service kan verwachten dan wanneer het aanbod beperkt zou zijn. De top 3 van bedrijven met de beste voorwaarden, waar je een keuken op afbetaling kan kopen bestaat uit: Keukenkampioen, Brugman en I-Kook.

Welke type keukens op afbetaling zijn er?

Er is een behoorlijk grote variatie aan keukens beschikbaar. Zoveel mensen zoveel wensen en dus zoveel type keukens. Toch zijn er een aantal hoofdgroepen te onderscheiden met betrekking tot type keukens. Zo zijn er dichte keukens, open/halfopen keukens, rechte keukens, hoekkeukens en u-keukens te onderscheiden. In sommige gevallen kan je deze type keukens ook nog eens tweedehands vinden. Het is logisch dat nieuwe keukens op afbetaling veel duurder zijn dan tweedehandskeukens op afbetaling. Lees hier meer over het fenomeen kopen op afbetaling.

Wat zijn de populairste keukens van dit moment?

De populairste keukens van dit moment zijn keukens waarin eikenhout is verwerkt. Eikenhout is een houtsoort die decennia lang gebruikt wordt voor de afbouw van keukens. Dit komt met name door het feit dat de kwaliteit van dit type hout goed is, daarnaast is het een zeer stijlvolle en sfeerverhogend type hout. Ook hoogglans keukens op afbetaling doen het momenteel goed. Dit is typisch een trend die komt en gaat en vaak gelijk is aan de golven in conjunctuur. Hoe strakker en minimalistisch de keuken is hoe minder de economie op dat moment presteert.

Wat zijn de populairste keuken merken?

Keukens zijn van alle tijden. Dat betekent dat je ze in alle vormen en maten kan kopen. Juist door het feit dat keukens van alle tijden zijn. Zijn ze ook erg gevoelig voor trends. De populairste keukens die je op afbetaling kan kopen zijn: Bruynzeel, Rational, SMEG en SieMatic. Naast deze 4 merken zijn er talloze merken die keukens produceren en verkopen. Voordat je een keuken gaat aanschaffen is het van groot belang dat je je verdiept in de materialen en onderdelen waar de desbetreffende keuken van is gemaakt. Juist bij het kopen van een keuken op afbetaling kan je veel geld besparen door wellicht te kiezen voor een keuken van een onbekend merk maar met onderdelen van hoogwaardige kwaliteit.

Waarom een keuken op afbetaling?

Een keuken behoort tot de meest prijzige onderdelen van je huis of huurwoning en dient zo nu en dan vervangen te worden. Veel mensen beschikken niet over voldoende geld om een keuken te kopen en kiezen bijvoorbeeld voor een constructie waarbij er een bouwdepot wordt afgesloten op de bestaande hypotheek om daarmee een keuken te kunnen bekostigen. Toch is deze variant niet voor iedereen mogelijk. In plaats van een lening bij een bank te hebben kiezen mensen ervoor een keuken op afbetaling aan te schaffen direct bij een keukenboer. Met deze variant betaal je per maand een deel van je lening terug. Waarbij je aan het eind van de looptijd de lening geheel hebt terugbetaald.

Hoe werkt een keuken op afbetaling kopen?

Om een keuken op afbetaling te kunnen kopen hoef je niet veel werk te verzetten. Het is vaak de keukenboer die het meeste werk dient te doen. In tegenstelling tot veel andere producten die je op afbetaling kan kopen is het kopen van een keuken op afbetaling niet beschikbaar in veel verschillende varianten. Het betalen van de keuken gebeurt in maandelijkse termijnen die bestaat uit afbetaling en rentekosten. In de meeste gevallen wordt dit door middel van een automatische incasso afgeschreven. In overleg met de geldverstrekker bepaal je het aantal termijnen waarover je de lening terugbetaald.

Wat zijn de kosten van een keuken op afbetaling?

Het aanschaffen van een nieuwe keuken is een prijzige aangelegenheid. Dit is niet anders wanneer je een keuken op afbetaling aanschaft. Sterker nog de kosten van deze variant liggen juist hoger dan wanneer je een keuken niet op afbetaling koopt. Je betaald namelijk een bedrag aan rente. Hoe langer de looptijd hoe meer rente je aan de geldverstrekker dient te betalen. Het kan lastig zijn om te kiezen voor een korte looptijd. Hoe korter de looptijd des te hoger het maandelijkse bedrag aan afbetaling aan de geldverstrekker. Probeer dit bedrag zo hoog mogelijk te laten zijn. Het advies is om jouw geldverstrekker te beoordelen op:

 •  
  Of deze is aangesloten bij het BKR in Tiel
 •  
  Het aanbieden van vaste termijnen in bedragen
 •  
  De mogelijkheid tot het boetevrij aflossen
 •  
  Geen addertjes onder het gras als onverwachte kosten
 •  
  Maandtermijnen laten aanpassen

Kan ik een keuken op afbetaling kopen zonder BKR check?

Het is vrijwel onmogelijk om een keuken op afbetaling te kopen zonder BKR check en/of BKR check. Geldverstrekkers maken dus praktisch altijd gebruik van het Bureau Krediet Registratie. Veel mensen denken dat dit negatief is. In werkelijkheid is dat helemaal niet het geval. Want wanneer je een positieve vermelding hebt zal de geldverstrekker je in de meeste gevallen voorzien van een keuken op afbetaling. Mocht je een negatieve registratie hebben of door andere omstandigheden niet bij machte zijn om aan je verplichtingen te voldoen dan kunnen zaken wel vervelend worden. Het kan een sneeuwbaleffect veroorzaken betalingachterstand op betalingsachterstand. Zorg dat je van te voren ruim de tijd neemt om te beoordelen of je een keuken op afbetaling de gehele periode kunt financieren.

Kan ik een keuken in3 betalen?

Je kan ook kiezen om een keuken in termijnen te kopen. In3 is de enige partij in Nederland waar je dit zonder BKR registratie en BKR check en zonder rentekosten kan doen. Een keuken kan je dus eenvoudig in 3 termijnen betalen. Furnea is aangesloten bij in3.