Kopen op afbetaling

Inhoudsopgave

Waarom koop op afbetaling? Een goede rede is dat je natuurlijk nu niet de financiële middelen hebt om de aanschaf dit je nu wil hebben maar niet kunt bekostigen. Maar laten we meteen met de deur in huis vallen: koop nooit een product op afbetaling in emotie! Gelukkig beschermen correcte bedrijven ons de aankoop niet kunnen veroorloven. Maar wees hier uiterst bewust van op het moment dat je kiest voor kopen op afbetaling dat de kosten iedere maand terug komen. Ook als je bijvoorbeeld je baan verliest of eigenlijk iets kapot gaat wat eigenlijk prioriteit had om te vervangen willen wij toch behoeden voor de risico’s.

Na de waakzame woorden

Koop op afbetaling heeft ook voordelen als je bijvoorbeeld een fiets wil aanschaffen die je eigenlijk dagelijks afschrijft omdat je deze gebruikt voor je werk. Een koop op afbetaling word vaak gedaan in 12 maanden, 24 maanden en soms zelfs wel in 36 maanden bij een grote aanschaf. Gemiddeld betaal je wel 15 tot 25% extra op de originele aanschaf waarde. Dit noemen we debetrente of kostenpercentage over de maandprijs.

Kies altijd voor eigen inleg bij een koop op afbetaling

Je hebt altijd de keus om een eigen inleg te doen zodat het maandbedrag omgaat gaat en de maandelijkse lasten minder hoog zijn. Dit adviseren wij altijd te doen als deze financiële ruimte er is. Dit zie je vaak bij aanschaf van een auto, motor of scooter.

Vragen bij koop op afbetaling

Er word altijd een financiële check gedaan bij het aanschaffen van een product boven de 1000 euro. De aanvragen verlopen meestal online en je hebt meestal binnen enkele minuten reactie of de aankoop door kan gaan. Ben je gehuwd of heb je een geregistreerd partnerschap dan zijn 2 handtekening nodig bij een aankoop op afbetaling. In de meeste gevallen zal de koop op afbetaling de eerst volgende kalander maand ingaan dus niet aankoopmaand. Voor overige vragen verwijzen we je graag naar het desbetreffende bedrijf.