Meubels op afbetaling

pexels-vecislavas-popa-1571459

Inhoudsopgave

Welke winkels verkopen meubels op afbetaling?

Enkele winkels waarbij meubels op afbetaling kan kopen zijn Purewonen, Lumz en HomeHaves. Maar er zijn nog een tal andere bedrijven waar je terecht kunt. Zo heb je ook speciale winkels gespecialiseerd zijn in banken en zetels zoals Seats and Sofa. Maar ook bedrijven zoals Wehkamp behoren tot zeer goede opties om eens te kijken naar de meubel op af betaling mogelijkheden.

Welke type meubels zijn er?

Eigenlijk alles waar je op kan zitten of aan kan zitten zijn meubels in je woning. Maar ook kasten, dressoirs en tafels behoren tot meubels. Al ben je op zoek om een meubel op afbetaling te kopen kan je kiezen voor een van de producten zoals in bovenstaande alinea’s aangegeven. Vaak gaat het meer om de stijl meubelen waar je naar kijkt. We kennen nu momenteel de volgende stijlen; Industrieel, budget, landelijk, Scandinavisch, minimalistisch of bohemian. Maar je kan ook je eigen stijl toepassen met specifieke meubels die je kiest maar per meubel kan je het vaak wel in de bovenstaande categorieën plaatsen. Vandaar dat er ook verschillende bedrijven zijn die meubels op afbetaling verzorgen.

Wat zijn de populairste meubels

Eigenlijk zijn er meerdere populaire meubels op afbetaling te kopen. Maar een bank en eettafel met stoelen behoren toch wel tot de meest gekozen producten. Dit komt omdat dit noodzakelijke producten zijn die goed horen te zijn in je inrichting. Voor banken hebben wij een informatie artikel geschreven over waar je het beste een bank op afbetaling kan kopen. Een eettafel hebben wij het nog niet over gehad. Tegenwoordig is een stoere eettafel van een dik blad hout met stalen poten een flinke investering. Daar een paar mooie stoelen onder en je praat al snel over een bedrag van 1500 tot 2000 euro en dan heb je het eigenlijk nog niet eens heel gek gedaan. Het voordeel is als je goede kwaliteitsmeubels koopt dat ze vaak lange garantie hebben en vaak ook lang in je woninginrichting blijven staan.

Aanvullend krijgen wij ook de vraag of de Ikea de mogelijkheid om te betalen in termijnen. Dit is helaas niet mogelijk.

Waarom een meubel op afbetaling kopen?

Zoals eigenlijk net al geschetst word zien wij vaak dat de meubels op afbetaling vaak worden gedaan bij grotere investeringen zoals een bank en niet zo snel bij een klein kastje omdat de prijsverschillen hierin nogal groot zijn en je beter kan sparen voor je aankoop dan een gespreid betalen regeling aan te gaan. Meubels gaan over het algemeen een lange periode mee in een woning maar het kan natuurlijk onverwacht kapot gaan en daarom ook financieel onverwachts uitkomen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je je volledige inboedel gewoon zat bent. De winkels bieden mooie combi aanbieden om deze kopen op afbetaling regeling aan te gaan.

Hoe werkt meubels betalen in termijn?

Als je een aankoopt overweegt om deze te doen bij een winkel zal de verkoper beginnen over de optie of je meubels wil betalen in termijnen. Dit is namelijk zoals in tegenstelling van je gevoel veel mensen die er voor kiezen. Want een volledige inrichting kan aardig in de papieren lopen. Gemiddelde woonkamer word ingericht voor 7500-11000 euro en dat heb je niet zomaar even op de plank liggen en is vaak een weloverwogen investering. Dit is de reden waarom veel mensen kiezen om hun meubels op afbetaling te kopen.

Hoeveel kost een meubel op afbetaling?

Dit is volledig afhankelijk van aanschaf waarde van je meubels op afbetaling. Ook het aantal termijnen helpt mee in de prijsverlaging of een aanbetaling. Maar als we bijvoorbeeld een bedrag pakken welke 1000 euro is en je doorlooptijd is 12 maanden betaal je  maar 25 euro extra over het totaal bedrag. Ga je voor een doorlooptijd van 36 maanden op een bedrag van 1000 euro betaal je opeens rond de 125 euro extra over het totaalbedrag. Maar goed dit heeft dus alles te maken met je persoonlijke voorkeuren in de gewenste doorlooptijd en het nog te betalen bedrag onder aan de streep waar je een regeling voor wil treffen.  

Kan ik een meubel kopen zonder BKR toetsing?

Bedrijven zullen altijd een toetsing afnemen of je het financieel wel allemaal kan ophoesten. Heb je meerder leningen lopen of zit je krap bij kas door hoge maandlasten kan het wel eens lastig worden om een financiering rond te krijgen. Ook heeft dit alles te maken met het bedrag waarvoor je de doorlooptijd wil afspreken. Want meerdere meubels op afbetaling financieren boven de 1000 euro is altijd lastiger dan een meubel van 500 euro afhankelijke van je inkomen natuurlijk.

Kan ik meubels in3 betalen?

Als je niet de mogelijkheid hebt om bij de winkel waar jij je meubels kopen in termijnen kan betalen. Dan is het het overwegen waard om via In3 je meubel te kopen. In3 is het enige bedrijf in Nederland waar je dit zonder BKR, registratie en BKR check én zonder rentekosten kan doen. Meubels koop je dus eenvoudig via in3, zo betaal je het aanschafbedrijg in 3 termijnen betalen. Maxwonen is een meubel webshop die is aangesloten bij in3.